Onderwijs telt met Lisa Westerveld

lisa_portrait

Onderwijs is belangrijk voor GroenLinks. Volgens leden zou het een van de vijf prioriteiten van onze partij moeten zijn. Een specialist bij de eerste tien kandidaten voor de Tweede Kamer lijkt dus niet meer dan logisch, maar onze eerste onderwijsexpert is pas te vinden op plek 13. Dat moet anders. Vinden we onderwijs een prioriteit, dan hoort Lisa Westerveld in de top 10!

Tussen 1 en 11 december kunnen GroenLinks-leden via het referendum een eigen lijst maken van voorkeurskandidaten. Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen Lisa naar boven schuiven in jullie lijst. Zodat GroenLinks de komende jaren een prominentere rol krijgt in het onderwijsdebat.

Maar Lisa is absoluut geen one-issue kandidaat. Dat heeft ze de afgelopen jaren in de Nijmeegse gemeenteraad ruimschoots bewezen. Ze staat bekend als voorvechter van een socialere bijstand en gemeentelijke experimenten gebaseerd op het basisinkomen. En ze maakt zich hard voor meer groen in de binnenstad en het verduurzamen van sportaccomodaties.

In onderstaand filmpje vertelt Lisa over haar motivaties: