Onderwijs telt met Lisa Westerveld

lisa_portrait

Volgens leden van GroenLinks is onderwijs één van de vijf prioriteiten van hun partij. Voor Lisa Westerveld is onderwijs dé prioriteit. Onderwijs staat aan de wieg van alles dat van waarde is. Onderwijs vergroot de kansen op participatie en emancipatie. Onderwijs brengt mensen uit verschillende milieus bij elkaar. Onderwijs leert ons op waardige wijze met onze omgeving om te gaan.

Onderwijs is voor Lisa heel belangrijk, maar Lisa kan ook heel belangrijk zijn voor ons onderwijs. Met haar uitgebreide ervaring in de onderwijswereld (ze was actief in de medezeggenschap, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond en nu werkzaam bij de Algemene Onderwijsbond) kent ze de onderwijswereld met haar enorme diversiteit als geen ander.

Het onderwijs wordt momenteel veel te veel vormgegeven door bestuurders. Lisa wil dat de kennis van docenten en leerlingen hierbij een grotere rol krijgt, en dat klassen in het basis- en middelbaar onderwijs kleiner worden, zodat er meer ruimte ontstaat voor leerkrachten om in te spelen op de behoeften van individuele leerlingen.

Maar Lisa is absoluut geen one-issue kandidaat. Dat heeft ze de afgelopen jaren in de Nijmeegse gemeenteraad ruimschoots bewezen. Ze staat bekend als voorvechter van een socialere bijstand en gemeentelijke experimenten gebaseerd op het basisinkomen. En ze maakt zich hard voor meer groen in de binnenstad en het verduurzamen van sportaccommodaties.

In onderstaand filmpje vertelt Lisa over haar motivaties:

Kijk onder de overige tabbladen om te zien waar Lisa zich nog meer mee bezighoudt.