Onderwijs

lisa_portraitLisa is gedurende haar studietijd erg actief geweest, onder meer bij Studentenvakbond AKKU, de Nijmeegse studentenbelangerbehartiger, en als voorzitter van de Universitaire Studentenraad. Ook zat ze twee jaar in de opleidingscommissie van Filosofie.

Tussen 2007 en 2009 was ze voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) die opkomt voor alle studenten in Nederland. Lisa leerde daar de landelijke politiek van dichtbij kennen doordat ze veel overleg voerde met Kamerleden en ministers. Na afronding van haar studie Filosofie is ze betrokken gebleven bij het onderwijs werd ze lobbyist-woordvoerder bij de Algemene Onderwijsbond, de vakbond voor leraren.

In 2015 werd ze gevraagd als voorzitter van de commissie Democratisering & Decentralisering op de Universiteit van Amsterdam. Die werd na de meest recente Maagdenhuisbezetting opgericht en had als taak voorstellen te ontwikkelen die de universiteit democratischer maken en besluitvorming meer decentraal neerlegt, dus bij studenten en medewerkers zelf. Meer over de commissie is hier te vinden.

Op Folia, het journalistieke medium van UvA en HvA, staat een interview met Lisa over haar werk als voorzitter van de commissie Democratisering & Decentralisering.

Haar rol bij de presentatie van het rapport Democratisering & Decentralisering is terug te kijken op de website van de UVA.

Hieronder is Lisa panellid bij het debat Jongerencongres Onderwijs: Wij bepalen onze toekomst! in De Balie: